Nuorten Etäpride

Pelimiitin kaikissa striimeissä oli oikeaan yläkulmaan sijoitettu sateenkaaren värinen sydän. Sillä haluttiin viestiä, että kaikki ovat tervetulleita Pelimiitin Twitch-kanavalle juuri sellaisina kuin ovat. (Kuvasitaatti 6.6.2023. Pelimiitin Twitch-kanava, Nuorten Etäpride -lähetyksestä tehty kohokohta eli highlight.)

Tiivistelmä

Kuvaus tapahtumasta

Pelimiitti ja Verkkonuorisotalo Loiste järjestivät yhdessä Etäpride-tapahtuman lauantaina 2. heinäkuuta klo 12-16 Pelimiitin Twitch-kanavalla. Etäpriden toteuttivat Loisteen ja Pelimiitin vapaaehtoiset, jotka samalla suorittivat yhteisöpedagogi-opintoihin liittyvää harjoittelua.

Etäpriden tavoitteita olivat muun muassa...

  • tarjota paikasta riippumatonta toimintaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville sekä seksuaalista suuntautumistaan ja/tai sukupuoli-identiteettiään pohtiville nuorille, 
  • nostaa esille yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta sekä näiden tärkeyttä ilon kautta sekä
  • kerryttää harjoittelijoille kokemusta verkon välityksellä järjestettävän tapahtuman järjestämisestä.

Etäpride oli neljän tunnin kestoinen live-lähetys, jota pystyi seuraamaan Pelimiitin Twitch-kanavalta. Loisteen ja Pelimiitin vapaaehtoiset (harjoittelijat) järjestivät neljän tunnin aikana monenlaista ohjelmaa, johon myös katsojat pystyivät osallistumaan omista kodeistaan käsin.

Striimin aikana oli yhteistä mokkapalojen leipomista sekä mocktailien tekoa. Näiden valmistamiseen tarvittavat  raaka-aineet oli ennakkoon kerrottu muun muassa Pelimiitin verkkosivuilla. Lisäksi striimissä toteutettiin Pride-aiheinen tietovisa sekä etäpiknik.

Lähetyksen aikana pystyi keskustelemaan vapaaehtoisten ja muiden katsojien kanssa striimin chat-keskustelussa.